Κραυγή απόγνωσης από τους Έλληνες ναυτικού στο Τζιμπουτί

Κραυγή απόγνωσης από τους Έλληνες ναυτικού στο Τζιμπουτί

Σε απόγνωση βρίσκονται δύο Έλληνες ναυτικοί που παραμένουν όμηροι στα ανοιχτά του Τζιμπουτί από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος» κ. Γ. Μπουγιούκας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1, εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις.

«Κρατούμαστε χωρίς λόγο. Είναι εντελώς άδικα να μας κρατούν αιχμαλώτους τον 21ο αιώνα για κάτι που δεν φταίμε. Έχουμε φθάσει στο αμήν» τόνισε ο κ. Μπουγιούκας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος, που αποτελείται από δύο Έλληνες, έναν Ρουμάνο και εννέα υπηκόους της Σρι Λάνκα.

«Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Ήρθα υγιέστατος, μετά από τέσσερα χειρουργεία καρδιάς, και κρατούμε για μήνες αιχμάλωτος. Το φαγητό είναι της πλάκας, έχουμε γεμίσει τρωκτικά, λες και είμαστε στο Γκουαντάναμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημείωσε δε ότι τα φάρμακα που χρειαζόταν για την καρδιά του έφθασαν στο πλοίο μετά από 17 ημέρες, ενώ όταν τον άφησαν να βγει για να εξεταστεί από γιατρό, τόνισε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο καράβι. «Προτίμησα να πάω φυλακή παρά να γυρίσω. Αλλά με εκβίαζαν και τελικά επειδή με πήραν από την πρεσβεία αποφάσισα να γυρίσω και να συνεχιστεί ο Γολγοθάς» σημείωσε ο κ. Μπουγιούκας.

Η ανιψιά του, μιλώντας επίσης στην εκπομπή απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Εξωτερικών να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι.

Για απελπιστική κατάσταση μίλησε και η κόρη ενός από τους ναυτικούς,, η οποία ανέφερε ότι ο πατέρας της έπρεπε να χειρουργηθεί πριν από τρεις μήνες.

«Δεν αντέχει άλλο. Κοντεύει να κλείσει χρόνο εκεί. Δεν είμαι αισιόδοξη» δήλωσε η κα Φάλκου.