Κουόμο: Πιθανόν παράταση της καραντίνας στη Ν.Υόρκη και πέραν τις 15 Μαΐου

Κουόμο: Πιθανόν παράταση της καραντίνας στη Ν.Υόρκη και πέραν τις 15 Μαΐου

Η καραντίνα στο σπίτι πιθανόν θα παραταθεί πέραν της 15ης Μαΐου σε πολλές περιοχές της πολιτείας, όμως οι περιορισμοί ενδέχεται να χαλαρώσουν σε άλλες περιοχές, εφόσον έχουν επαρκείς δυνατότητες στα νοσοκομεία και πληρούν και άλλα κριτήρια, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Μεταξύ των άλλων κριτηρίων, ο Άντριου Κουόμο ανέφερε πως οι περιοχές που θα θέλουν να ανοίξουν θα πρέπει να δείχνουν ότι έχουν εκπονήσει προγράμματα για να υποβάλλουν σε εξέταση μεγάλο αριθμό πολιτών και να εντοπίζουν και να απομονώνουν τις επαφές όσων έχουν μολυνθεί, όπως μετέδωσε το Reuters.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου έκανε γνωστό ότι 337 Νεοϋορκέζοι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες από τον κορονοϊό, μειωμένος σε σχέση με με χθες που καταγράφτηκαν 367 αλλά και ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 30 Μαρτίου. Επιπλέον, ο Κουόμο ανέφερε πως οι νοσηλείες βρίσκονται περίπου σε ίδια επίπεδα με χθες Κυριακή.

Όπως τόνισε η Νέα Υόρκη έχει εξετάσει 7.500 ανθρώπους για αντισώματα εναντίον της νόσου COVID-19 και το 14,9% έχει βγει θετικό, κάτι που σημαίνει πως προσβλήθηκαν από τη νόσο και επέζησαν.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης θα κλείσει κάποιους δρόμους για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, θα επεκτείνει τα πεζοδρόμια και θα δημιουργήσει προσωρινές λωρίδες για ποδήλατα προκειμένου να προσφέρει στους Νεοϋορκέζους περισσότερο χώρο, ώστε να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο όσο βρίσκονται έξω.

«Τον επόμενο μήνα, θα δημιουργήσουμε το ελάχιστο 64 χλμ ανοικτών δρόμων. Και καθώς η κρίση θα συνεχίζεται, στόχος είναι να φθάσουμε στα 160 χλμ», είπε ο ντε Μπλάζιο. Όπως σημείωσε, η δημοτική αρχή θα επικεντρωθεί στους δρόμους εντός και περιμετρικά των πάρκων, όπου αναμένεται να συναθροιστούν πολλοί άνθρωποι καθώς ο καιρός ζεσταίνει.

Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo via AP