8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Κούλογλου κατά Πολάκη: Αν κρατικοποιήσουμε τράπεζες, θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ

Κούλογλου κατά Πολάκη: Αν κρατικοποιήσουμε τράπεζες, θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ
eurokinissi

Αντίθετος στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης περί δημοσίου ελέγχου σε μία τουλάχιστον από τις τέσσερις τράπεζες, εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφέροντας ότι η κρατικοποίηση ιδιωτικής τράπεζας δεν περνάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98, έκανε λόγο για κατάθεση μη σοβαρών προτάσεων που θα απαιτούσαν έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δεν περνάει η κρατικοποίηση, αυτή τη στιγμή, ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε επίσης «μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Επεσήμανε ακόμη ότι «ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

Τέλος, ο Στέλιος Κούλογλου, εξέφρασε την άποψη πως ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει δημοσκοπικά την όποια φθορά της κυβέρνησης, είναι πως δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα και σήμερα ολοκληρωμένη αυτοκριτική για την κυβερνητική του θητεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο».