Κώστας Τσιάρας: «Στην αιχμή των προτεραιοτήτων της ΝΔ ο απόδημος Ελληνισμός»

Κώστας Τσιάρας: «Στην αιχμή των προτεραιοτήτων της ΝΔ ο απόδημος Ελληνισμός»

«Εγκαινιάζουμε μια διαρκή, ειλικρινή, καινούρια και αμφίδρομη πολιτική με τον απόδημο Ελληνισμό. Βγάζουμε μπροστά όλες τις υγιείς δυνάμεις απανταχού με στόχο μια εκ βάθρων αλλαγή στη σχέση των αποδήμων Ελλήνων με τη χώρα μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα world network, ένα παγκόσμιο δίκτυο αποτελούμενο από Έλληνες απανταχού, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και άλλους φορείς που θα συμβάλουν στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω διεθνοποίηση του ελληνισμού και της ελληνικής οικονομίας».

Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Ο Οικουμενικός Ελληνισμός και Εθνικό Κέντρο», που προηγείται της έναρξης του 10ου Συνεδρίου της γαλάζιας παράταξης. Πρόκειται για το 3ο Συνέδριο του Απόδημου Ελληνισμού που γίνεται πριν την έναρξη του κύριου Συνεδρίου, καθώς με απόφαση του νέου προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει ολιστικά η πολιτική σε σχέση με τους Έλληνες μετανάστες απανταχού. Ο Κ. Τσιάρας προανήγγειλε την πλήρη αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που ουσιαστικά θα είναι ένας καινούριος φορέας σε καινούριες βάσεις, με συνέπεια, συνέχεια, αξιοπιστία και διαφάνεια. Κυρίως με όραμα, που θα δίνει δύναμη και βήμα έκφρασης ακόμη και στον... τελευταίο Έλληνα του εξωτερικού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να τονίζω τη μεγάλη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες. Η Ν.Δ. προτίθεται, αυτό που είναι διαχρονικό αίτημα των αποδήμων Ελλήνων να το κάνει πράξη. Δίνουμε οξυγόνο στους Έλληνες της διασποράς» επισήμανε ο γραμματέας της Ν.Δ. και συνέχισε: «Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την ομογένεια. Από το 2008 έχουμε προτείνει να αλλάξει ο νόμος ώστε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, αλλά κάποιοι απορρίπτουν αυτό το αίτημα, καθώς φαίνεται πως φοβούνται τη δύναμη των αποδήμων».

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι συνολικά η Ν.Δ. αλλάζει την πολιτική της έναντι των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. «Οι ομογενειακές οργανώσεις της διασποράς γηράσκουν, δομικά και υλικά. Χρειάζονται στήριξη. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα για τη στήριξη του απόδημου Ελληνισμού. Η δυνατότητα ψήφου, είναι ένα πρώτο, ένα στοιχειώδες βήμα».