Κωσταντόπουλος: Αδειάζει Τσίπρα για απλή αναλογική - Αμετροέπεια τα περί πρασινοφρουρών

Κωσταντόπουλος: Αδειάζει Τσίπρα για απλή αναλογική - Αμετροέπεια τα περί πρασινοφρουρών

«Η απλή αναλογική δεν είναι πανάκεια» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας πως στη φάση αυτή δεν εξυπηρετεί την πολιτική κατάσταση αφού δεν υπάρχει η βάση σχηματισμού μιας κυβέρνησης μέσα από αυτή τη διαδικασία. «Δεν συζητά κανένας» σημειώνει και χαρακτηρίζει την αναπόληση των «πρασινοφρουρών» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως αμετροέπεια.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Action αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής αποδομώντας ουσιαστικά τα όσα υποστηρίζουν οι θιασώτες της κάνοντας λόγο για «μια θεσμική και πολιτική στρέβλωση» η οποία οφείλεται στην «κακή μεταχείριση που έχει επιφυλαχθεί στο αίτημα της απλής αναλογικής» μέσα και από «την εύκολη συνθηματολογία».

«Η απλή αναλογική δεν είναι πανάκεια» σημειώνει προσθέτοντας πως «θέλει πολύ μεγάλη δουλειά για να μπορέσει να εφαρμοστεί» και συμπληρώνοντας ότι «ήδη γύρω από αυτό το θέμα αντί να μπουν τα ζητήματα θεσμικής και πολιτικής προετοιμασίας μπαίνουν τα ζητήματα επικοινωνιακής χρήσης»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όμως αδειάζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται διαρκώς την απλή αναλογική και την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί πως θα σχηματιστεί με τα κόμματος της αντιπολίτευσης και ειδικά με το ΚΙΝΑΛ.

«Αν πάμε στην προοπτική εκλογών με απλή αναλογική και στην αναγκαιότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης σε ποια βάση θα σχηματιστεί, συζητά κανένας;» είναι το ερώτημα που θέτει συμπληρώνοντας πως «το κάθε κόμμα θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι παραταξιοποιείται η Ελλάδα και η κοινωνία. Μου ανήκει η κοινωνία θα την παραταξιοποιήσω, μου ανήκει το κράτος θα το παραταξιοποιήσω μου ανήκουν οι θεσμοί θα τους παραταξιοποιήσω»

Η τοποθέτηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου έρχεται τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει:

- την εικόνα πως στήνεται ένα αντιδεξιό μέτωπο

- την αίσθηση πως υπάρχει προοπτική διακυβέρνησης μέσα από την απλή αναλογική

- ότι δύναται να υπάρξει συμμαχία με άλλα κόμματα όπως έπραξε με τους ΑΝΕΛ και κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια

Αυτό όμως που επισημαίνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επί της ουσίας είναι ότι δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκλιση πάνω στην οποία θα μπορούσε να δημιουργηθεί η κυβέρνηση που προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που ουδείς δύναται να προεξοφλήσει και τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μετά τις εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΥ απάντησε και στα όσα είπε προσφάτως η Τασία Χριστοδουλοπούλου που εμφανίσθηκε να αναπολεί τους πρασινοφρουρούς του ΠΑΣΟΚ. «πικραίνομαι και αγανακτώ αλλά τα καταπίνω διότι μου είναι αδιανόητα» είπε για να αναρωτηθεί «είναι ποτέ δυνατόν να λέγονται αυτά από στελέχη ενός κόμματος που κυβέρνηση στο όνομα της πρώτης φοράς Αριστεράς; αυτή η αμετροέπεια και η ελευθεριότητα στον πολιτικό λόγο είναι δείγμα αντίστοιχου πολιτικού ήθους και αντίστοιχης κοινωνικής ευθύνης».