ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Κορυφαίος επιδημιολόγος: Η βρετανική μετάλλαξη θα γίνει κυρίαρχη στις ΗΠΑ 

Κορυφαίος επιδημιολόγος: Η βρετανική μετάλλαξη θα γίνει κυρίαρχη στις ΗΠΑ 

Ο Μάικλ Όστερχολμ, κορυφαίος επιδημιολόγος που συμβούλεψε τη μεταβατική ομάδα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν ακόμα πιο "επιθετικά" με το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, δίνοντας προτεραιότητα στη χορήγηση μιας δόσης σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους καθώς η μετάλλαξη που εμφανίστηκε στη Βρετανία θα κυριαρχήσει στη χώρα.

Ο Οστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, δήλωσε στο "Meet the Press" του NBC ότι αναμένει να δει μια νέα έξαρση λοιμώξεων "τις επόμενες έξι έως 14 εβδομάδες", χάρη στην εξάπλωση των μεταλλάξεων και ειδικότερα της βρετανικής. 

"Ο στόχος είναι να δώσουμε δύο δόσεις σε όλους, αλλά νομίζω ότι τώρα, πριν από αυτό το κύμα, πρέπει να δώσουμε όσες δόσεις σε όσους περισσότερους από 65 ετών μπορούμε, για να περιορίσουμε τη σοβαρή αυτή ασθένεια", είπε ο Οστερχολμ.

Αυτήν τη στιγμή, τα δύο εμβόλια κοροναϊού που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση απαιτούν δύο δόσεις σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αλλά μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια παρέχουν σημαντική προστασία μετά από μία μόνο δόση. 

Οι ΗΠΑ μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων λόγω της Covid-19 στον κόσμο. Πάνω από 26 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στη χώρα και 439.000 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι θα επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, με 100 εκατ. δόσεις να χορηγούνται μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.