Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί παγκοσμίως - 159.844 τα κρούσματα

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί παγκοσμίως - 159.844 τα κρούσματα

Περισσότεροι από 6.000 θάνατοι καταγράφονται σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μετά την ανακοίνωση των ισπανικών Αρχών για επιπλέον 105 θανάτους το τελευταίο 24ώρο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που κατήρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο, βασιζόμενο σε επίσημες κρατικές πηγές. Παράλληλα, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της ραγδαίας εξάπλωσης της νόσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AFP, συνολικά, 6.036 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό και 159.844 είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως.

Παρόλο που η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, μέχρι στιγμής 3.199 θάνατοι, εντούτοις στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του Covid-19, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων οι 1.441 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων που λαμβάνουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Γερμανία από αύριο το πρωί  ενισχύει τους συνοριακούς ελέγχους με την Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, ενώ και ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε περαιτέρω αυστηροποίηση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, με τα καφέ και τα εστιατόρια να κλείνουν από την επόμενη εβδομάδα, όπως και οι αθλητικοί χώροι, ακόμη και οι υπαίθριοι, ενώ ήδη από την Παρασκευή ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων. Επίσης ο κ. Κουρτς κάλεσε τους πολίτες να μετακινούνται μόνο για ανεφοδιασμό σε τρόφιμα, καύσιμα, για να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον ή να πάνε στη δουλειά τους..