Κορονοϊός: Υπέρ των μέτρων στήριξης και των Green pass το 61% των Ελβετών

Κορονοϊός: Υπέρ των μέτρων στήριξης και των Green pass το 61% των Ελβετών

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι αναμένεται να υποστηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε δεσμευτικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα gfs.bern, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δικτύου SRG, έδειξε ότι το 61% των Ελβετών υποστηρίζει νόμο που υιοθετήθηκε τον Μάρτιο και επεκτείνει την οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που επλήγησαν από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός και θέτει τη βάση για τα πιστοποιητικά που αξιώνει η κυβέρνηση για να διευκολύνονται τα ταξίδια στο εξωτερικό και για να επιτρέπεται η διεξαγωγή κάποιων εκδηλώσεων.

Το 36% δήλωσε αντίθετο με το κυβερνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το 3% δεν εξέφρασε γνώμη στην δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου βάσει του ελβετικού συστήματος άμεσης δημοκρατίας.

Το περιθώριο σφάλματος της έρευνας αυτής είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης όσον αφορά άλλες δύο ψηφοφορίες, που θα γίνουν την ίδια ημέρα, ότι οι Ελβετοί θα υποστηρίξουν ευρέως μια πρόταση που προωθούν τα εργατικά συνδικάτα για την ενίσχυση του επαγγέλματος της νοσηλευτικής, ενώ προέβλεψε αμφίρροπη μάχη όσον αφορά το ερώτημα αν οι ομοσπονδιακοί δικαστές θα πρέπει να επιλέγονται με κλήρωση από ομάδα υποψηφίων που θα έχουν προτείνει ειδικοί.

Η κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή την πρόταση, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό των πολιτικών πιέσεων στο δικαστικό σώμα.