Κορονοϊός: Συνεργασία 3M-ΜΙΤ για την παραγωγή γρήγορου τεστ αντιγόνων

Κορονοϊός: Συνεργασία 3M-ΜΙΤ για την παραγωγή γρήγορου τεστ αντιγόνων

Ο αμερικανικός βιομηχανικός όμιλος 3Μ συνεργάζεται με το ΜΙΤ για την ανάπτυξη ενός γρήγορου τεστ αντιγόνων που θα ανιχνεύει τον Covid-19, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Το τεστ θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε μερικά λεπτά και θα μπορεί να πραγματοποιείται με μία συσκευή χαμηλού κόστους, παρόμοια με τα κατ' οίκον τεστ εγκυμοσύνης.

«Στοχεύουμε στη βελτίωση της ταχύτητας, της προσβασιμότητας και της τιμής για τα τεστ ανίχνευσης του ιού, που θα αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής του», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της 3Μ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ερευνητική αυτή προσπάθεια λαμβάνει χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ανίχνευση του ιού.

Στόχος της εταιρείας είναι να έχει τα νέα τεστ έτοιμα για χρήση έως τα τέλη του καλοκαιριού ή την αρχή του φθινοπώρου.

Τα τεστ αντιγόνων ανιχνεύουν πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια ή στο εσωτερικό ενός ιού. Μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό πολύ γρήγορα και η παραγωγή τους μπορεί να κοστίζει λιγότερο από άλλων τεστ.

Η ανακοίνωση της 3Μ αναφέρει ότι, από τη στιγμή που το τεστ θα είναι έτοιμο, είναι ικανή να παράγει εκατομμύρια τεστ την ημέρα.