Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα, δύο νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
Κορονοϊός

Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα, δύο νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Σε 92 ανέρχονται τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ένας 47χρονος άντρας που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, ενώ ένας 72χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 47χρονος έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα, είχε αναφέρει πως τα θύματα ανέρχονταν σε 90, με τέσσερις συνανθρώπους μας να χάνουν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται πως το 90ό θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής και πρόκειται για μια γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Το πρωί κατέληξε μια 67χρονη στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλευόταν.

Τα άλλα δύο θύματα του τελευταίου 24ώρου, απεβίωσαν το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για έναν 79χρονο χωρίς υποκείμενο νόσημα και μια 86χρονη. Ο 79χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 86χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας κ. Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό τους να είναι πλέον 2.011.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε για τους θανόντες πως η μέση ηλικία τους είναι τα 73 έτη, ενώ το 79% από αυτούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και πάνω.

Όσον αφορά τα κρούσματα, από τα 2.011, το 57% είναι άντρες. Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 77 ασθενείς με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 75% πάσχει από υποκείμενα νοσήματα ή είναι ηλικίας 70 ετών και πάνω, ενώ 14 είναι γυναίκες. Στον αντίποδα, μέχρι στιγμής 15 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Έως σήμερα έχουν διενεργηθεί συνολικά 35.432 τεστ.