Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα - Συνολικά 1.613 κρούσματα
Κορονοϊός

Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα - Συνολικά 1.613 κρούσματα

Έξι ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 59. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας, κατά το ίδιο χρονικά διάστημα καταγράφηκαν ακόμα 99 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχονται πλέον σε 1.613, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 119 που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 92 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ το 70% έχει υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, 11 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά τους 59 θανόντες από τον κορονοϊό, η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη, ενώ το 95% είχε υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ

Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής είχε γίνει γνωστό πως απεβίωσαν 4 ασθενείς: ένας 52 χρονος που νοσηλευόταν στο Αττικόν Νοσοκομείο, ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Πέλλας που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα, ένας 78χρονος από τον Εχινό Ξάνθης και μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, με χρόνιο νόσημα η οποία ήταν διασωληνωμένη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Εν τέλει ο απολογισμός των θυμάτων του 25ωρου ανήλθε σε έξι άτομα, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα.