Κορονοϊός: Στους 56 οι νεκροί - Τρεις θάνατοι σε Έδεσσα, Ξάνθη, Εορδαία

Κορονοϊός: Στους 56 οι νεκροί - Τρεις θάνατοι σε Έδεσσα, Ξάνθη, Εορδαία

Δυο άνδρες έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό σε Έδεσσα και Ξάνθη και μια γυναίκα στην Πτολεμαΐδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 56.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 66χρονο από το Μαυροβούνι Πέλλας που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα , έναν 78χρονο από τον Εχινό Ξάνθης και μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, με χρόνιο νόσημα η οποία ήταν διασωληνωμένη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στην περιοχή της Πέλλας πρόκειται για το δεύτερο θάνατο που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο 

Μιλώντας το ραδιόφωνο ΘΕΜΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ενημέρωσε ότι «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας».

Πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει πλέον να ιχνηλατίσει τις επαφές του άτυχου 66χρονου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε εχθές ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας o συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.544 (μαζί με όσα επιβεβαιώθηκαν στη δομή της Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), ενώ ο αριθμός των θυμάτων στα 53, αφού τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους κατά το τελευταίο 24ωρο.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  91 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, ενώ το 75% έχει υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.