Κορονοϊός: Στους 31 οι νεκροί στην Ισπανία, στους 354 στο Ιράν

Κορονοϊός: Στους 31 οι νεκροί στην Ισπανία, στους 354 στο Ιράν

Αύξηση του αριθμού τον νεκρών από τον κορονοϊό άρχισε να καταγράφει άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ιταλία, η Ισπανία, καθώς ανακοίνωσε 10 ακόμα θανάτους σε μια μέρα φτάνοντας τους 31, ενώ στο Ιράν έφτασαν τους 354. Δεύτερος θάνατος και στο Λίβανο.

Αναλυτικότερα, οι υγειονομικές αρχές στη Μαδρίτη ανακοίνωσαν σήμερα άλλους 10 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα να φθάσουν τους 31, ενώ η υγειονομική διεύθυνση της περιφέρειας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 1.024, σε σύγκριση με τα 782 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ήταν γνωστά χθες.

Στο Ιράν, ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τους 354, καταγράφοντας αύξηση κατά 63 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Περίπου 9.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί, καθώς καταγράφηκαν 958 νέα κρούσματα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Κιανούς Τζαχανπούρ και κάλεσε τον πληθυσμό να αποφεύγει τα μη απαραίτητα ταξίδια και να μένει στο σπίτι.

Λίβανος: Δεύτερος θάνατος

Δεύτερος θάνατος που οφείλεται στον κορονοϊό καταγράφηκε στον Λίβανο μεταξύ 61 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο ασθενής που υπέκυψε έπασχε από «χρόνια νόσο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η κυβερνητική επιτροπή που έχει συσταθεί για να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας πρόκειται να συνεδριάσει στις 16:00 για να συζητήσει νέα μέτρα κατά της διάδοσης του ιού.

Η χώρα κατέγραψε τον πρώτο νεκρό της χθες, Τρίτη, έναν 56χρονο Λιβανέζο ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο. Μεταξύ των 61 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι ασθενείς που μολύνθηκαν αφού ήρθαν σε επαφή με ταξιδιώτες που είχαν φθάσει στον Λίβανο.

«Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στον Λίβανο δεν προξενεί έκπληξη και εντάσσεται στο πλαίσιο του ρυθμού εξέλιξης της επιδημίας», ανέφερε χθες, Τρίτη, το βράδυ στο Twitter το τοπικό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

AP Photo/Manu Fernandez