Κορονοϊός: Στους 191 οι νεκροί - Κατέληξε 64χρονη στην Κομοτηνή

Κορονοϊός: Στους 191 οι νεκροί - Κατέληξε 64χρονη στην Κομοτηνή

Μια γυναίκα 64 ετών στην Κομοτηνή, έχασε σήμερα την μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας στους 191 το σύνολο των θανάτων από την πανδημία στη χώρα μας. Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων να ανέρχεται σε 3.310.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 8 νέα κρούσματα τα 3 εντοπίστηκαν στην Ροδόπη, 1 στην Μεσσηνία, 1 στην Αττική, 1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ 2 αφορούσαν σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Αναλυτικά, η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης από τον ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται παράλληλα πως μέχρι στιγμής έχουν συνολικά ελεγχθεί 295.639 κλινικά δείγματα.

Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ανοσία από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ

Ήδη σήμερα ξεκίνησαν από τον ΕΟΔΥ, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ανίχνευση αντισωμάτων  με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού. 

 Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής.

 Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.