Κορονοϊός: Στους 167 οι νεκροί - Κατέληξε 89χρονος στο Σωτηρία

Κορονοϊός: Στους 167 οι νεκροί - Κατέληξε 89χρονος στο Σωτηρία

Κατέληξε την Τετάρτη το βράδυ, στο νοσοκομείο Σωτηρία, 89χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας στους 167.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως 22 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 72 έτη. Από αυτούς 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 95.5% των διασωληνωμένων ασθενών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ μέχρι στιγμής 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στη ΜΕΘ του «Παίδων» νοσηλεύεται βρέφος οκτώ μηνών

Ένα βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία», και σύμφωνα με τις ππληροφορίες πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Όπως μετέδωσε το Open TV, το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρά το γεγονός ότι το βρέφος βρίσκεται διασωληνωμένο η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.