7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός - Παγώνη: Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Κορονοϊός - Παγώνη: Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Σε περίπτωση που βρεθούν κρούσματα στα σχολεία, η  κατάσταση θα δυσκολέψει, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών - Πειραιώς και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες. 

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη σημείωσε αρχικά με αφορμή τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και τα οποία είναι 2.919, με τα 10 να εντοπίζονται κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, πως «δεν είναι τα αναμενόμενα».

«Όπως θυμάστε, τα στοιχεία μάς είχαν δείξει ότι θα είναι υψηλά. Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι που έχουμε είναι πριν 20 μέρες, τότε που είχαμε κρούσματα γύρω στις 4.500», ανέφερε. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, σε 20 περίπου μέρες θα φανεί το αποτύπωμα των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Πρέπει να προσέξουμε ότι μετά από 20 μέρες θα δούμε τι γίνεται στα σχολεία. Αν δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία, σημαίνει ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Σε περίπτωση όμως που βρεθούν κρούσματα, τότε η κατάσταση δυσκολεύει», τόνισε και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Η Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες. Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.