Κορονοϊός: Μόλις πέντε κρούσματα σε 24 ώρες ανακοίνωσε η Κίνα

Κορονοϊός: Μόλις πέντε κρούσματα σε 24 ώρες ανακοίνωσε η Κίνα

Μόλις πέντε κρούσματα του νέου κορονοϊού, και αυτά εισαγόμενα, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας πως βρέθηκαν στην περιφέρεια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό 5 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 21 την προηγουμένη.

Διευκρίνισαν ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό που εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων — τους οποίους το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — που εντοπίστηκαν χθες ήταν 8.

Οκτώ άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 303 ασθενείς, οκτώ σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.495 μολύνσεων.