Μόλις 7 κρούσματα από 3.300 ελέγχους σε τουρίστες
Κορονοϊός

Μόλις 7 κρούσματα από 3.300 ελέγχους σε τουρίστες

Μόνο επτά ήταν τα θετικά δείγματα για κορονοϊό από τους συνολικά 3.300 ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα 2.500 περίπου τεστ που έγιναν στα αεροδρόμια και στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πέμπτη διενεργήθηκαν συνολικά 5.889 κλινικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα από ξηράς ή μέσω πτήσεων, ενώ από τα 3.300 δείγματα για τα οποία έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής ο έλεγχος, θετικά βρέθηκαν μόνο τα επτά.

Όπως έγινε γνωστό, δύο θετικά δείγματα ελήφθησαν από ταξιδιώτες που έφτασαν στην χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα, όπου συνολικά διενεργήθηκαν 388 κλινικοί έλεγχοι, ενώ συνολικά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας διενεργήθηκαν περισσότερα από 1.500 τεστ.

Στα αεροδρόμια έγιναν συνολικά περισσότεροι από 3.900 έλεγχοι σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 5 κρούσματα κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, τα πέντε κρούσματα αφορούν σε έναν Ελληνοαμερικανό που βρέθηκε θετικός στην Κάρπαθο, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε ταξιδιώτες από την Βουλγαρία, την Αλβανία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Ολλανδία.

Παράλληλα, στην Κρήτη και τα 550 δείγματα από επισκέπτες που έφθασαν την Τετάρτη στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων βγήκαν αρνητικά, ενώ αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα για τα δείγμα που ελήφθησαν στα υπόλοιπα αεροδρόμια, που υποδέχθηκαν χθες τις πρώτες 235 πτήσεις που προσγειώθηκαν στην χώρα από το εξωτερικό.