Κορονοϊός - Κομισιόν: Οι λόγοι που πρέπει οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν

Κορονοϊός - Κομισιόν: Οι λόγοι που πρέπει οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν

«Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της Γενική Διεύθυνση Υγείας της Κομισιόν, με την οποία απευθύνει έκκληση στους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας στην Ευρώπη να εμβολιαστούν, παρουσιάζοντας συνοπτικά τους τρεις λόγους που δεν πρέπει κανείς υγειονομικός να μείνει ανεμβολίαστος.

«Ως επαγγελματίας της υγείας, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθείτε από τον κορονοϊό, λόγω της αυξημένης έκθεσής σας σε αυτόν. Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη επιλογή σας για να εμποδίσετε τη μόλυνσή σας όπως και των συναδέλφων σας, καθώς και σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Επιπλέον εσείς είστε για πολλούς ανθρώπους η κύρια πηγή συμβουλής και πληροφόρησης για τον εμβολιασμό που εμπιστεύονται», αναφέρεται.

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας υπογραμμίζει προς τους Υγειονομικούς ότι «αποτελεί επαγγελματική ευθύνη μας να προστατεύουμε εκείνους που φροντίζουμε ενθαρρύνοντάς τους να εμβολιαστούν» υπογραμμίζει ο Συνασπισμός για τον Εμβολιασμό.

Ακολούθως τονίζει ότι «τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» και πως «η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλων των εγκεκριμένων σκευασμάτων έχουν εξεταστεί σε εκτεταμένες κλινικές δοκιμές πριν την έγκρισή τους. Οι επιστημονικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα κέρδη από τα εμβόλια αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τυχόν κινδύνους, προστατεύοντας τους ανθρώπους.»

Τέλος επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών συμβάλλει στην προστασία της επάρκειας των συστημάτων υγείας τα οποία υπηρετούν. «Οι υπηρεσίες υγείας έχουν βρεθεί υπό τεράστια πίεση για πολύ χρόνο και ο κορονοϊός έχει ήδη κοστίσει στο προσωπικό της υγείας. Τα εμβόλια κατά της Covid-19 μπορούν να ελαττώσουν αυτή την πίεση, χάρη στην αυξημένη ανοσία σας και των συναδέλφων σας, που έτσι έχετε λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης, άρα θα είστε σε θέση να συνεχίσετε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στους ασθενείς σας».