7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός - Ιταλία: Προς αποτυχία το κίνημα κατά του «πράσινου πάσου» στα τρένα

Κορονοϊός - Ιταλία: Προς αποτυχία το κίνημα κατά του «πράσινου πάσου» στα τρένα
AP Images

Στην Ιταλία οι κινητοποιήσεις των επικριτών του πράσινου πάσου, σε πενήντα τέσσερις σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, εξελίσσονται σε αποτυχία. Από τις δυο και μισή το απόγευμα, τοπική ώρα, σήμερα Τετάρτη, μόνον λίγες δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τους σταθμούς.

Στην Νάπολη, στην πλατεία Γκαριμπάλντι, όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός, παρουσιάστηκαν μόνον δύο άνδρες με μαύρο μπλουζάκι και ιταλικές σημαίες στο χέρι και επανέλαβαν, επί μία περίπου ώρα, το σύνθημα «no green pass».

Καμία διακοπή στα δρομολόγια

 

Στον κεντρικό σταθμό της Ρώμης, Τέρμινι, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα, ενώ στην Φλωρεντία οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν τους 20 και στην Μπολόνια τους 15. Σε καμία πόλη, δεν υπήρξε διακοπή στην ομαλή κίνηση των τρένων, κάτι που είχαν θέσει ως κύριο στόχο τους, όσοι οργάνωσαν την κινητοποίηση, μέσω διαδικτύου.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, η ιδιαίτερα περιορισμένη αυτή συμμετοχή οφείλεται, πιθανότατα, και στην ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία της αστυνομίας, σε όλους τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ