7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός - Ιταλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Μειώθηκαν οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορονοϊός - Ιταλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Μειώθηκαν οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
APimages

Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%.

Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, τις τελευταίας επτά ημέρες –σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα– οι εισαγωγές ασθενών με covid 19, μειώθηκαν κατά 16%.

Η έρευνα του ιδρύματος Gimbe προβλέπει επίσης, ότι παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο», σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ