Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δύο ακόμα άνθρωποι που νόσησαν από κορονοϊό κατέληξαν. Πρόκειται για έναν άνδρα χθες βράδυ στο ΑΧΕΠΑ και μια γυναίκα σήμερα στον Ευαγγελισμό, με το συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 81.

Στον Ευαγγελισμό η γυναίκα ήταν 84 ετών και νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ ο 42χρονος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ. 

Οι νεκροί στην Ελλάδα χθες ανέρχονταν σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σε 79 και τα κρούσματα σε 1755. Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, από αυτούς ήταν 56 άνδρες και 23 γυναίκες.

Ακόμη, ο Σ. Τσιόδρας έκανε λόγο για δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Αναφερόμενος στην ανοσία του πληθυσμού και στην επόμενη μέρα, ο Σ. Τσιόδρας εξήγησε ότι υπήρξαν χώρες που είχαν «ένα δεύτερο κύμα και ετοιμάζονται για ένα τρίτο κύμα της επιδημίας», επισημαίνοντας ότι η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη: «αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε σταδιακή έκθεση στον ιό, ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας».

«Πρέπει να είμαστε ετοιμότητα και πιθανό δεύτερο χτύπημα του ιού», ανέφερε ακόμα ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν κάνουμε το χρονοδιάγραμμα εμείς, ο ιός το κάνει», ενώ επισήμανε πως «οι ελεύθερες κοινωνίες ευδοκιμούν με κανόνες αστικής ευθύνης»

Όπως εξήγησε ο ίδιος, υπάρχει πιθανότητα δεύτερου κύματος κάποια στιγμή στο μέλλον, ανάλογα με την κυκλοφορία του ιού, με την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός και ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ακόμα πως υπάρχει μια συζήτηση και ένας πρώτος σχεδιασμός μέτρων επανάκαμψης, αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Ο νέος «χάρτης» κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ηλικίες και στατιστικά

Η «παγίδα» της πτωτικής καμπύλης και ο εφησυχασμός

Ν. Σύψας: Αν υπάρξει χαλάρωση, η καμπύλη θα ανέβει απότομα