Δύο ακόμα νεκροί σε Καστοριά και Κέρκυρα - 70 τα θύματα στην Ελλάδα
Κορονοϊός

Δύο ακόμα νεκροί σε Καστοριά και Κέρκυρα - 70 τα θύματα στην Ελλάδα

Δύο ακόμη άνθρωποι σε Καστοριά και Κέρκυρα έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό το πρωί της Κυριακής, ανεβάζοντας στους 70 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 75χρονο άντρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και μία 89χρονη γυναίκα από την Καστοριά.

Ο άτυχος άντρας από την Κέρκυρα αποτελούσε το 2ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί του Ιονίου και νοσηλευόταν εδώ και περίπου επτά ημέρες σε νοσοκομείο στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ σύμφωνα με το corfupress.gr στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγός του, που επίσης έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Αναφορικά με την 89χρονη από την Καστοριά που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, με την κατάσταση της να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη με τον θάνατο.

Πρόκειται για το 9ο θύμα της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο που εκδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι νεκροί από τους δήμους και τις κοινότητες στη δικαιοδοσία της ανέρχονταν στους 15 έως το απόγευμα της 4ης Απριλίου. Και όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 660 δείγματα, από τα οποία τα 114 βρέθηκαν θετικά και 466 αρνητικά».

Ειδικά δε για την πόλη της Καστοριάς, η Περιφέρεια σημειώνει ότι «Σήμερα το νοσοκομείο πήρε 15 νέα δείγματα για έλεγχο. Τα 10 από αυτά αφορούν το προσωπικό του Νοσοκομείου και 5 αφορούν πολίτες. Από προηγούμενη δειγματοληψία προέκυψε 1 θετικό κρούσμα. Συνολικά από την αρχή της κρίσης έχουμε 60 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Τρεις (3) νοσηλευόμενοι πήραν σήμερα εξιτήριο για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ένας γιατρός αποθεραπεύτηκε μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά δείγματα θεωρείται υγιής».