Apple - Google στη «μάχη» κατά του κορονοϊού μέσω smartphone

Apple - Google στη «μάχη» κατά του κορονοϊού μέσω smartphone

Στην «μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού ρίχνονται δύο από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς στον κόσμο, καθώς με κοινή τους ανακοίνωση Apple και Google αναμένεται να προχωρήσουν στην δημιουργία εφαρμογής, η οποία θα ειδοποιεί τους χρήστες των smartphones στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου.

Πιο αναλυτικά, η νέα τεχνολογία που θα εισαχθεί στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων θα είναι σε θέση να προειδοποιήσει τους κατόχους τους για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ η νέα αυτή τεχνολογία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί ως και περισσότερα από 2 δισ. ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών η νέα τεχνολογία εντοπισμού επαφών θα αναπτυχθεί στα λειτουργικά συστήματα συσκευών iOS και Android και σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος στον κύκλο επαφών του χρήστη θα ενημερώνει για την αναγκαιότητα αυτοαπόμονωσής του, ενώ ήδη από τον ερχόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία της πλατφόρμας.

AP Photo/Richard Drew