Κορονοϊός: Ανησυχία για τις νέες εισαγωγές - Ρεκόρ χθες με 295 νέες

Κορονοϊός: Ανησυχία για τις νέες εισαγωγές - Ρεκόρ χθες με 295 νέες

Ανησυχία προκαλεί η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς την Πέμπτη καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.917 νέες μολύνσεις, ενώ οι εισαγωγές που έγιναν στα νοσοκομεία την ίδια ημέρα ήταν 295, ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

 Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 27 Οκτωβρίου οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 ήταν 922, ενώ στις 5 Νοεμβρίου 1.503. Τις τελευταίες επτά ημέρες γίνονταν κατά μέσο 170 εισαγωγές ανά ημέρα.

Από τους 295 ασθενείς που εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία της χώρας, οι 70 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής και οι άλλοι στην περιφέρεια, κυρίως στη βόρειο Ελλάδα. Μόνο στα νοσοκομεία Σερρών, Αλεξανδρούπολης και ΑΧΕΠΑ έγιναν 79 νέες εισαγωγές χθες, σε κλινικές covid-19 ενώ άλλοι 21 άνθρωποι εισήχθησαν στα νοσοκομεία Λάρισας και Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι στην κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό ήταν 300, δηλαδή το ένα πέμπτο των ασθενών που νοσηλεύονται σήμερα.

Σχετικά με την ηλικία των ασθενών και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 56% των διασωληνωμένων σήμερα ανήκει όντως στην ηλικιακή ομάδα των ατόμων 65 χρόνων και άνω. Ωστόσο, 4 στους 10 διασωληνωμένους είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων. Υπάρχει δε μικρό ποσοστό (1,6%) ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ακόμη και χαμηλότερης ηλικίας, ανήκουν στην ομάδα 18 έως 39 χρόνων.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τις τελευταίες επτά ημέρες είχαμε τουλάχιστο 1.600 κρούσματα ανά ημέρα και από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά και ανησυχητικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας στους άνω των 65 ετών, ηλικιακή ομάδα στην οποία αυξάνει ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο μετά την μόλυνση από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, όπως είπε, «τις τελευταίες επτά ημέρες είχαν νοσήσει σ' αυτές τις ηλικίες περισσότερο από 1.000 άτομα». Όπως εξήγησε ο καθηγητής, «σήμερα μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει και πόσοι μπορούν και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ».