Κορονοϊός: Ρεκόρ διμήνου στα κρούσματα με 4.165, νέα άνοδος με 380 διασωληνωμένους

Κορονοϊός: Ρεκόρ διμήνου στα κρούσματα με 4.165, νέα άνοδος με 380 διασωληνωμένους

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν, για μια ακόμα ημέρα, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τον Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει σήμερα ότι εντοπίστηκαν 4.165 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Στους 380 ανέρχονται οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, εκ των οποίων οι είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ καταγράφηκαν και 25 νέοι θάνατοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 724.571 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. 1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.876 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ακολούθως παρουσιάζεται η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:

Η κατανομή των 4.139 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Τα στοιχεία για τα λύματα

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.