Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - 10 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - 10 διασωληνωμένοι

Ακόμα 9 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 3058, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ καταγράφτηκε και ένας νεκρός, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 183.

Αναλυτικότερα, από το συνολικό αριθμό των τα 55.1% είναι άνδρες, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος στην Αλεξανδρούπολη.  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (60.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3058 κρουσμάτων, 690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών)

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 231759 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5016 (2.2%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Χαρδαλιάς: «Έχουμε σενάρια και για τοπικά lockdowns» - Άμεσο «λουκέτο» σε παραβάτες

Τι σημαίνουν τα πολλά νέα κρούσματα στην Ελλάδα