Κορονοϊός: 64 ανήλικοι βρέθηκαν θετικοί τον Ιούλιο

Κορονοϊός: 64 ανήλικοι βρέθηκαν θετικοί τον Ιούλιο

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά έως 17 ετών στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο οργανισμός καταγράφει 265 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα στην ηλικιακή ομάδα από 0 έως 17 ετών, ποσοστό 6,6% επί του συνόλου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί στη χώρα.

Ο ίδιος αριθμός στις αρχές Ιουνίου ήταν 169 κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους. Φαίνεται πως από τις αρχές του μήνα Ιουλίου έχουν καταγραφεί 64 ανήλικοι ασθενείς με κορονοϊό.

Στις 4 Μαΐου τα παιδιά που είχαν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα κορονοϊού κατά το διάστημα Φεβρουάριος- Μάρτιος- Απρίλιος ήταν 103. Ωστόσο, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπερδιπλασιάστηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Την 1η Ιουνίου ο αριθμός των παιδιών έως 17 χρόνων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ήταν 159. Έναν μήνα αργότερα τα παιδιά είχαν αυξηθεί στα 201.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σήμερα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο αγόρι, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του παιδιατρικού νοσοκομείου. Κατά πληροφορίες, για το ένα παιδί έχει δρομολογηθεί το εξιτήριο.