Ισπανία: 812 νεκροί- Σημάδια επιβράδυνσης σύμφωνα με την ΥΠΕΞ

Ισπανία: 812 νεκροί- Σημάδια επιβράδυνσης σύμφωνα με την ΥΠΕΞ

H Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Aράντσα Γκονζάλες δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα μειώνονται αργά αλλά σταδιακά, την ώρα που η χώρα κατέγραψε σήμερα ακόμα 812 νεκρούς.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στην Ισπανία, η οποία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, αυξήθηκε σε 7.340 τη Δευτέρα από 6.528 την Κυριακή, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Φερνάντο Σιμόν ο οποίος αργότερα έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν σχεδόν 6.400 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η χώρα ξεκίνησε από σήμερα την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλους τους εργαζόμενους σε τομείς που δεν συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να βγαίνουν από το σπίτι για διάστημα δύο εβδομάδων. 

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την νύκτα του Σαββάτου τα νέα περιοριστικά μέτρα και διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους και θα αναπληρώσουν την εργασία τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε σε 85.195 τη Δευτέρα από 78.797 την Κυριακή.