Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 1.212 - 43 νεκροί

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 1.212 -  43 νεκροί

Ακόμα 56 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, Covid-19, καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται στα 1.212.

Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους πέντε ακόμα άνθρωποι με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 43. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 72 ασθενείς, 58 άνδρες και 14 γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εκτίμησε για την πανδημία ότι βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού στη χώρα μας, λέγοντας ότι «όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν, όπως βλέπουμε στην πατρίδα μας και μας βοηθούν να μείνουμε στο καλό σενάριο».

Ωστόσο τόνισε πως «παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή. Κάθε μέρα έχει την καλοσύνη και την κακία της. Θα περιμένουμε με υπομονή, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι αβέβαιη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε σχετική ερώτηση για τα μαθηματικά μοντέλα που διερευνούν την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι προς το παρόν μας δείχνουν μια βραδεία εξάπλωση. Στη συνέχεια  πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που στηρίζονται στη φυσική απόσταση για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις», είπε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά, ακόμη και αυτή την περίοδο καθώς όπως είπε «η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσει σε επινόσηση νέων ατόμων. Θυμάστε τι ζήσαμε με την επιδημία της ιλαράς», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο ετών, ιδίως για τα εμβόλια της άμεσης προτεραιότητας είναι πολύ σημαντικός».

«Καλύτερα τα πολυδύναμα εμβόλια», είπε, «ώστε να περιοριστούν και οι επισκέψεις στους παιδιάτρους» και παρατήρησε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται αφού λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του παιδιού από τους γονείς του στον παιδίατρο».

Σχετικά με τα θύματα της πανδημίας, νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι απέβιωσε ένας 58χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου». Το τελευταίο 24ωρο κατέληξε επίσης ένας 60χρονος άνδρας από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ο οποίος σύμφωνα με το xanthinews, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Το πρωί της Δευτέρας απεβίωσε επίσης 56χρονος άνδρας από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.