Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, συνολικά 2.145 στην Ελλάδα - Στους 99 οι νεκροί

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, συνολικά 2.145 στην Ελλάδα - Στους 99 οι νεκροί

Ακόμα 31 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, με το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.145 συνολικά.

Κατά το ίδιο διάστημα, ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος με τον αριθμό των θυμάτων να 99. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 89% εξ αυτών έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνολικά 73 ασθενείς, ενώ 16 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Από τους ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι  το 81% είναι ηλικίας 70 ετών και πάνω ή έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη.

Ο αριθμός, δε, των τεστ που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα έχει ανέλθει πλέον στα 43.417.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες, δίνοντας συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και τους συγγενείς τους που θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Θέλουμε οι ευπαθείς ομάδες, με τη δική μας βοήθεια, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό», τόνισε, ενώ μιλώντας για τα κρούσματα του φονικού ιού σε γηροκομεία υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν από τις δομές όσοι βρέθηκαν θετικοί. 

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θεματα κορονοϊού και εξήγησε ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.

Τέλος, εξέφρασε «βαθιά ευγνωμοσύνη που υπομείνατε, που υπομένετε, που υπομένουμε όλοι μαζί».