Κορονοϊός: 24 κρούσματα σε βιομηχανία της Καβάλας

Κορονοϊός: 24 κρούσματα σε βιομηχανία της Καβάλας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα μετά τον εντοπισμό 24 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου. Ο «συναγερμός» σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι σε βιομηχανία της περιοχής. Σύμφωνα με το kavalapost.gr αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί.

Νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των 24 θετικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες έγιναν έλεγχοι σε 122 υπαλλήλους του εργοστασίου και μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, έγινε σύσταση από τις αρχές στους ιδιοκτήτες για κλείσιμο του εργοστασίου.

Στην όλη διαδικασία δεν εμπλέκεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

Νωρίτερα o Ιατρικός Σύλλογος είχε προβεί σε έκκληση προς στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.