Κορονοϊός: 196 τα νέα κρούσματα, 82 στην Αττική - Ένας θάνατος

Κορονοϊός: 196 τα νέα κρούσματα, 82 στην Αττική - Ένας θάνατος

196 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα να ανέρχεται σε 5.942. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μία ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή της, ενώ συνολικά 26 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Από τα νέα κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 214 θανάτους συνολικά στη χώρα. Πρόκειται για 89χρονη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και διακομίσθηκε την Κυριακή από το νοσοκομείο Καστοριάς στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

71 (33.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

-    20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-    - 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

-    82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων από γνωστή συρροή

-     42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

-    4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας 

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

-    2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

-      1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων

-    2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

-    1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς

-    1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου
-     2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων 

-    7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 

-    1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

-     4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. 

-     5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανιας

Στο τραπέζι «Σχέδιο Β» για νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για τη λήψη και νέων περιοριστικών μέτρων, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Μπορεί τη Δευτέρα να ανακοινώθηκε μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων (126) σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο τα 1.030 κρούσματα μέσα μία εβδομάδα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα του επόμενου διαστήματος θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο.

Την ανάγκη, πέρα από την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να ενεργοποιήσει ένα «Σχέδιο Β» ενόψει και του Δεκαπεντάυγουστου, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες είναι απαραίτητα αυτή την στιγμή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι προχωράμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα, τα οποία όπως ο ίδιος αποκάλυψε, είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.