Κορονοϊός: 124 νέα κρούσματα, από 22 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: 124 νέα κρούσματα, από 22 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε 124 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 24 ήταν «εισαγόμενα» (15 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμα 9 κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως). 

Αναλυτικά η κατανομή των νέων κρουσμάτων:

- είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 

-είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

-Ένα (1) στην Αρκαδία 

-Ένα (1) στη Δράμα

-Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. 

-Δεκαοχτώ (18) στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης. 

-Δύο (2) στην Ημαθία

-Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre.

-Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους. 

-Έξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα (4) συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα (1) συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη. 

-Ένα (1) στην Πιερία. 

-Ένα (1) στην Καστοριά.

-Ένα (1) στην Κέρκυρα.

-Δύο (2) στην Κοζάνη.

-Ένα (1) στις Κυκλάδες. 

-Ένα (1) στην Πέλλα.

-Δύο (2) στη Χαλκιδική.

-Ένα (1) στα Χανιά

- Τέλος συνολικά 24 «εισαγόμενα», εκ των οποίων δεκαπέντε (15) κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμα εννέα (9) κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Τα 1.349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα, το τελευταίο 24ωρο είχαμε ακόμα ένα καταγεγραμμένο θάνατο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού να ανέρχεται στα 210 συνολικά στη χώρα. 

Από τους θανόντες, οι 67 (31.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.