Κορονοϊός: 11 κρούσματα στην Καστοριά - Δύο ακόμη στην Παραμυθιά

Κορονοϊός: 11 κρούσματα στην Καστοριά - Δύο ακόμη στην Παραμυθιά

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού ήρθαν να προστεθούν, από αργά χθες (Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020) το βράδυ στα ήδη επτά επιβεβαιωμένα δείγματα που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, το τελευταίο 48ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, όπου οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται πλέον σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, το ανησυχητικό με τα νέα αυτά κρούσματα είναι το υψηλό ιικό φορτίο που παρουσιάζουν ορισμένα απ’ αυτά, αλλά και οι μικρές ηλικίες κάποιων ατόμων. Παράλληλα υπάρχει και προβληματισμός για κάποια «ορφανά» κρούσματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την περίπτωση της εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό του Δήμου Καστοριάς.

Χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς έγιναν τουλάχιστον 65 δειγματοληψίες, τόσο από το στενό περιβάλλον των ατόμων που επιβεβαιώθηκαν θετικά στον Covid-19 όσο και από άλλα άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της μεταδοτικότητας.

Στην Καστοριά μάλιστα βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία, λοιμωξιολόγος, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, υπό την εποπτεία του οποίου γινόταν οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση.

Δύο νέα κρούσματα στην Παραμυθιά

Την ίδια ώρα άλλα δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χθες στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ανεβάζοντας σε 15 τα διεγνωσμένα κρούσματα στην περιοχή. Πρόκειται για δυο ανήλικα παιδιά από το στενό περιβάλλον εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Χθες ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα από τον ΕΟΔΥ. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος. Συνολικά 191 τα θύματα του Covid19 στη χώρα.