Κορονοϊός: 107 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, μόλις 11 στην Κίνα

Κορονοϊός: 107 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, μόλις 11 στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν σχεδόν διπλάσιες περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία απ’ ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η πτωτική τάση της εξάπλωσης γεννά ελπίδες πως η επιδημία έχει μπει σε φάση επιβράδυνσης στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά μετά την Κίνα.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαίωσαν 107 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο, από 110 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον 8.086. Στον αντίποδα, 204 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί και νοσηλεύονταν σε απομόνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ξεπερνά αυτόν των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την 20ή Ιανουαρίου, όταν καταγραφόταν το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2.

Από τα 107 νέα κρούσματα, τα 62 εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τη νοτιοανατολική πόλη που αποτελεί την έδρα μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της επιδημίας. 13 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, οι ασθενείς που υπέκυψαν είχαν φθάσει τους 72.

11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα (Εθνική Επιτροπή Υγείας)

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός ελαφρά αυξημένος από τα 8 που καταγράφονταν το αμέσως προηγούμενο 24ωρο.

Με τα κρούσματα αυτά το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ως χθες ανήλθε σε 80.824.

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν έφθασε παράλληλα τους 3.189, αυξημένος κατά 13 από την προηγουμένη. Όλοι οι νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, οι δέκα στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

Επίσης χθες εντοπίστηκαν 17 ύποπτα κρούσματα, με το σύνολο να φθάνει τα 115.

1.430 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, ενώ οι περιπτώσεις των ανθρώπων με COVID-19 σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 410, στις 3.610, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

12.094 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ συνολικά 65.541 έχουν αποθεραπευτεί. 10.879 επαφές ανθρώπων που μολύνθηκαν τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση. Χθες 2.174 βγήκαν από την απομόνωση υπό ιατρική παρακολούθηση, αφού δεν εμφάνισαν συμπτώματα μετά το πέρας της καραντίνας.

Επτά φορείς του ιού έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό (ή «εισήχθησαν», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα). Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι περιπτώσεις αυτές είχαν φθάσει τις 95, κατά τις κινεζικές αρχές.

Στο Χονγκ Κονγκ ως τα μεσάνυχτα είχαν επιβεβαιωθεί 137 κρούσματα με τέσσερις θανάτους. Και στο Μακάο 10 κρούσματα· σε αυτή την τελευταία περιοχή, όλοι οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν έχουν αποθεραπευτεί και βγει από τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ