Κορονο - ρεβεγιόν στην Κρήτη με 30 καλεσμένους – Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 7 κρούσματα

Κορονο - ρεβεγιόν στην Κρήτη με 30 καλεσμένους – Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 7 κρούσματα

Μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας διασποράς του κορονοϊού βρίσκεται η Κρήτη, μετά την ανίχνευση 7 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ρεβεγιόν με άλλα 30 άτομα.  Η παράνομη συνάθροιση έγινε σε ένα μικρό χωριό ανατολικά του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα του πρώην δήμου Αρκαδίου. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το neakriti.gr, τα θετικά αυτά κρούσματα, τα οποία υποβλήθηκαν σε σχετικό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, συμμετείχαν την εορταστική περίοδο σε «ρεβεγιόν», στο οποίο εκτιμάται ότι είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, γεγονός το οποίο σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των 7 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, όμως, θεωρείται θέμα χρόνου να συμβεί, όπως επίσης εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στην επίσημη απογευματινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Επίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν και να προχωρήσουν σε μαζικά τεστ στις οικογένειες των 7 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και στο σύνολο των κατοίκων του χωριού, ώστε να διερευνηθεί πλήρως η έκταση που ενδεχομένως έχει πάρει η διασπορά του ιού.