Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, 11:32

-A +A

Κόντρα μεταξύ σεισμολόγων με αφορμή τον σεισμό στην Αττική

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, 11:32
Κόντρα μεταξύ σεισμολόγων με αφορμή τον σεισμό στην Αττική
-A +A

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των σεισμολόγων, στον απόηχο του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ που τρόμαξε την Αττική, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο ΟΑΣΠ απέτυχε σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά.

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν κλήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή όπως δήλωσε, «δεν είναι αυλοκόλακας σαν κάποιους που προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις, είπε ότι ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική. Κοινωνία.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας. Δήλωσε μάλιστα πως ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα». Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα