Κόντρα Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για επιστρεπτέα προκαταβολή

Κόντρα Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για επιστρεπτέα προκαταβολή

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να στρέφει τα πυρά του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά με αφορμή τη χθεσινή του κριτική για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγραψε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παππάς, αυτός που την έγραψε πρέπει να απολυθεί αμέσως εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι για γέλια η ανακοίνωση του κ. Παπά. Αν δεν έχετε καταλάβει τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή έχουμε φοβερό πρόβλημα», είπε αρχικά και σημείωσε ότι τον τον Ιούνιο θα δωθεί ακόμα ένα δις ευρώ. 

Κάλεσε, δε, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΟΙΚ, το business support, όπου κάθε λεπτό που περνάει φαίνεται πόσες επιχειρήσεις εγκρίνονται και παίρνουν τα λεφτά. «Την ώρα που έβγαλε ανακοίνωση ο κ. Παππάς είχαν πάρει τα χρήματα 8600 επιχειρήσεις, μια ώρα μετά είχαν γίνει 22.400, σήμερα αν πατήσετε στο κινητό σας θα έχουν πάει 35.000. Δεν το έχετε καταλάβει ακόμα αυτό, είστε παντελώς άσχετοι. 91.000 επιχειρήσεις από τις 110.000 που έκαναν αίτηση θα πάρουν τον Μάιο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τον Ιούνιο θα πάρουν άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Μία επιχείρηση με τέσσερις εργαζόμενους δεν θα πάρει 933 ευρώ που γράφει ο κ. Παππάς θα πάρει τέσσερα χιλιάρικα το ελάχιστο. Αυτά τα γράφει η πλατφόρμα, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός, δε χρειάζεται να είσαι τομεάρχης απλώς χρειάζεται να ξέρεις και να μπει στην πλατφόρμα. Είναι μια αποκάλυψη για μένα ότι δεν ξέρετε τι είναι το Google. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα πώς δουλεύει το διαδίκτυο», είπε. 

Μάλιστα, τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να είναι χαιρέκακοι ούτε να ελπίζουν ότι μέσω μιας οικονομικής καταστροφής θα πάρουν ξανά την εξουσία. «Δεν θα έρθει οικονομική καταστροφή, μια χαρά θα τα πάμε και θα αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και αυτή την κρίση», σήμειωσε. 

Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι άλλες χώρες έδωσαν το 20% του ΑΕΠ τους για την στήριξη των επιχειρήσεων. «Το ότι είμαστε σήμερα εδώ οφείλεται στο μαξιλάρι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε με τον Α. Γεωργιάδης να επισημαίνει ότι «αν δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο τοξική την πολιτική ζωή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στην μάχη των ιδεών και άνθρωποι σαν κι εμένα να είμαστε στους υπουργικούς θώκους». 

Τέλος, ειδική μνεία έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης στην ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα, εκτιμώντας ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χιουμοριστική. «Ο κ. Στουρνάρας απεδείχθη ένας από τους πιο σοβαρούς πυλώνες της αστικής δημοκρατίας της χώρας είναι λογικό να τον μισείτε, σας εμπόδισε να φάτε τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και να κάνετε ρεσάλτο στο νομισματοκοπείο και αυτό δεν του το συγχωρείτε», τόνισε με νόημα. 

Αξιοσημείωτα υψηλά οι τζίροι των καταστημάτων την πρώτη εβδομάδα

Σε αξιοσημείωτα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι τζίροι των καταστημάτων την πρώτη εβδομάδα μερικού ανοίγματος της αγοράς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. «Η πρώτη εβδομάδα του μερικού ανοίγματος της οικονομίας δείχνει ότι οι τζίροι στα καταστήματα, και αυτό αποδεικνύεται από το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, είναι πάρα πολύ καλή, είναι ασυνήθιστα υψηλή, πολύ υψηλότερη της αντίστοιχης εβδομάδας του 2019», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομία φαίνεται να αντιδρά και όπως είπε «είμαστε εδώ να τη βοηθήσουμε»! 

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει στην αγορά περί τα 10 δις ευρώ μέσα σε 45 ημέρες, διαμέσου τριών χρηματοδοτικών. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στις 27-28 Μαΐου θα είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών και το τρίτο εγγυοδοτικό εργαλείο, το οποίο θα μπορεί να μοχλεύσει χρήματα μέσω του τραπεζικού συστήματος στις επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον Υπουργό οι επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία επιβαρύνονται από το γεγονός ότι εξαρτόμαστε περισσότερο από την εστίαση και τον τουρισμό, επειδή έχουμε υψηλό χρέος και άρα δυσκολότερα μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές και τέλος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληττε τα τελευταία χρόνια την χώρα.