ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Κομισιόν: Προσωρινές οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων της J&J

Κομισιόν: Προσωρινές οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων της J&J

Τη διαβεβαίωση ότι η εταιρεία Johnson & Johnson αναμένεται να εκπληρώσει το συμβόλαιό της και μέχρι το τέλος το έτους θα παραδώσει το συνολικό αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί ανακοίνωσε η κομισιόν μετά την ανησυχία που εκφράστηκε για τις καθυστερήσεις, τις οποίες και χαρακτήρισε προσωρινές.

«Τα κράτη μέλη ενημερώθηκαν για ορισμένες καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση εμβολίων της Johnson & Johnson και εξέφρασαν την ανησυχία τους» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πρόκειται για μια προσωρινή μείωση των παραδόσεων και μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια αύξηση σύντομα. Εργαζόμαστε ακόμη με βάση την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τις δόσεις που συμφωνήθηκαν συνολικά, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Να σημειωθεί ότι με βάση το συμβόλαιό της με την ΕΕ, η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους εκ των οποίων τα 1,3 εκατ. δόσεις στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις έχει παραδώσει 152.000 τον Μάιο και έχει προγραμματίσει 67.000 δόσεις για τις 2 Ιουνίου, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις παραδόσεις του Ιουνίου.

Πηγή: Reuters