Κομισιόν: Eξάμηνη παράταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων λόγω παραλείψεων της Ελλάδας

Κομισιόν: Eξάμηνη παράταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων λόγω παραλείψεων της Ελλάδας

Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, την εξάμηνη παράταση των συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης ελεύθερης διέλευσης του Σένγκεν, λέγοντας ότι δικαιολογούνται από τις παραλείψεις στη διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters. 

«Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά μας σύνορα και μεγάλη παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Frans Timmermans. 

«Ως εκ τούτου, εφόσον παραμένουν σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των συνόρων (στην Ελλάδα), εξακολουθεί να χρειάζεται να διατηρηθούν ορισμένα μέτρα ελέγχου των εσωτερικών συνόρων (εντός της ζώνης του Σένγκεν)», πρόσθεσε. 

Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό όργανο της Κομισιόν ενέκρινε παράταση έξι μηνών των ελέγχων στα σύνορα Γερμανίας με την Αυστρία, στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβενία ??και την Ουγγαρία, καθώς και της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

"Ο στόχος είναι, μέχρι το τέλος του έτους, η ζώνη Σένγκεν να έχει επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, σηματοδοτώντας ότι οι προσωρινοί έλεγχοι θα αρθούν το συντομότερο, μόλις οι μεταναστευτικές ροές τεθούν υπό έλεγχο.