Μ. Σχοινάς: Ελπίζουμε η Τουρκία να παραμείνει πιστός εταίρος της ΕΕ μετά τις εκλογές

Μ. Σχοινάς: Ελπίζουμε η Τουρκία να παραμείνει πιστός εταίρος της ΕΕ μετά τις εκλογές

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραμείνει ένας προσηλωμένος εταίρος μετά τις χθεσινές εκλογές οι οποίες έδωσαν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νέες διευρυμένες εκτελεστικές εξουσίες, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ελπίζουμε ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν η Τουρκία θα παραμείνει πιστός εταίρος της ΕΕ σε μείζονα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η περιφερειακή σταθερότητα και η μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης τής Επιτροπής προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ερντογάν εξασφαλίζει το 53% των ψήφων ενώ το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) λαμβάνει το 42,5 % των ψήφων και οι κυβερνητικοί του εταίροι του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) εξασφαλίζουν το 11%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει να λάβει την τελική αξιολόγηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις εκλογές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ