Τζ. Κόντε: «Κόκκινη ζώνη» όλη η Ιταλία  - Περιορίζονται οι μετακινήσεις

«Κόκκινη ζώνη» όλη η Ιταλία  - Περιορίζονται οι μετακινήσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε με διάγγελμά του ανακοίνωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «κόκκινη Ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε, γνωστοποιώντας την επέκταση των έκτακτων περιορισμών σε όλη την χώρα για την πρόληψη του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πριν λίγο ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής  Α' Εθνικής.

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα έγινε γνωστό ότι σε 463 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού, εκ των οποίων τα 333 μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν επιπλέον 97 νέοι θάνατοι οι 66 στη Λοβαρδία), σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.