Κοινοποιήστε μας στοιχεία για νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιό
Γιατρομανωλάκης προς ΣΕΗ

Κοινοποιήστε μας στοιχεία για νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιό

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Στην επιστολή του, η οποία έχει αποδέκτη και τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρει ότι στο ρεπορτάζ του εν λόγω σταθμού μεταδόθηκαν πληροφορίες που, μεταξύ άλλων, σημείωναν πως υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιό. Έτσι, ο υφυπουργός ζήτησε να απαντήσουν άμεσα στην περίπτωση που έχει περιέλθει σε γνώση τους σχετική καταγγελία ζητώντας ταυτόχρονα να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του συγκεκριμένου προσώπου για το οποίο μεταδόθηκαν οι πληροφορίες αλλά και να διαβιβαστούν αντίγραφα του φακέλου καταγγελίας στην περίπτωση που αυτός βρίσκεται στη διάθεσή τους και περιέχει τις αναφερόμενες καταγγελίες.

Υπογραμμίζει δε κατά τις ίδιες πληροφορίες πως τα στοιχεία που ζητά να διαβιβαστούν με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου και στο πλαίσιο της εποπτείας των φορέων στους οποίους διορίζονται όργανα διοίκησης από το υπουργείο, είναι προκειμένου στο πλαίσιο των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων, να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια.