Κοινή πρωτοβουλία Microsoft, Salesforce και Mayo Clinic για ψηφιακό «διαβατήριο» εμβολιασμού

Κοινή πρωτοβουλία Microsoft, Salesforce και Mayo Clinic για ψηφιακό «διαβατήριο» εμβολιασμού

Μια ομάδα κορυφαίων επιχειρήσεων υγείας και τεχνολογίας αναπτύσσουν από κοινού ένα ψηφιακό «διαβατήριο» εμβολιασμού Covid καθώς προβλέπουν ότι κυβερνήσεις, αεροπορικές και άλλες εταιρείες σύντομα θα αρχίσουν να ζητούν από τους ανθρώπους την απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το CNBC ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο εγχείρημα, που περιλαμβάνει τη Microsoft, τη Salesforce και την Oracle, καθώς και τη μη κερδοσκοπική κλινική Mayo Clinic.

Εκπρόσωπος της σύμπραξης δήλωσε ότι σκοπός είναι οι πολίτες να αποκτήσουν ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο των διαπιστευτηρίων ανοσοποίησης που θα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής τους, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay.

"Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποίησης Εμβολιασμού είναι τα άτομα που έχουν ψηφιακή πρόσβαση να μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους", δήλωσε ο Πολ Μέγιερ Διευθύνων Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού έργου The Commons Project, το οποίο είναι μέλος του σύμπραξης.

Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους "να επιστρέφουν με ασφάλεια στην εργασία τους, τα παιδιά στα σχολεία τους και η ζωή να συνεχιστεί κανονικά, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους".

Ο Μπιλ Πάτερσον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Salesforce, δήλωσε από την πλευρά του "Αυτός συνασπισμός θα είναι κρίσιμος για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και της ευημερίας".

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η Microsoft δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.