Κοινή δήλωση Μέρκελ, Μακρόν και Κόντε για τη Λιβύη

Κοινή δήλωση Μέρκελ, Μακρόν και Κόντε για τη Λιβύη

Τερματισμό των εχθροπραξιών και έναρξη του διαλόγου ζητούν από τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας, οι οποίοι σημειώνουν ότι η σταθερότητα στη Λιβύη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την πολιτική λύση του προβλήματος. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, σε κοινή τους δήλωση τους οι Μέρκελ, Μακρόν και Κόντε αναφέρουν: «Καλούμε όλα τα λιβυκά και διεθνή μέρη να απέχουν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και να δεσμευθούν με ειλικρίνεια σε μία διαρκή και ολοκληρωτική κατάπαυση των εχθροπραξιών και να δεσμευθούν πως θα συνεχίσουν με αξιόπιστες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών». 

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση -με πρωτοβουλία του Κόντε- για τις εξελίξεις στη Λιβύη το πρωί της Παρασκευή σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι τρεις ηγέτες «αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την πορεία των συζητήσεων στη λεγόμενη "Διαδικασία του Βερολίνου", η οποία υποστηρίζεται από τη Γαλλία και την Ιταλία».