ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Τ. Θεοδωρικάκος: «Κλιμακωτό ωράριο και τηλεργασία στο Δημόσιο για τις ευάλωτες ομάδες»

«Κλιμακωτό ωράριο και τηλεργασία στο Δημόσιο για τις ευάλωτες ομάδες»

 Την απάντηση τουΣωτήρη Τσιόδρα και της ομάδας λοιμωξιολόγων σχετικά με την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου και της τηλεργασίας στο Δημόσιο για τις ευάλωτες ομάδες περιμένει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ διευκρίνισε ότι, παρότι  ήδη υπάρχει κλιμακωτό ωράριο ρώτησε αν μπορεί να γίνει \ « μια ισοκατανομή δηλαδή το 1/3 στις ,1/3 στις 8 , 1/3 στις 9».

Όπως ο ίδιος ανέφερε  μιλώντας στον SKAI α, πρόσθεσε πως από την επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσιόδρα κατάλαβε ότι ο τελευταίος έχει και εκείνος την ίδια άποψη για την τηλεργασία. Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, με τους Προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, κ.κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τον κορωνοϊό, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα να επανέλθει στο Δημόσιο το κλιμακωτό ωράριο,καθώς και η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Το πρωί, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τους κ.κ. Τζιτζικώστα, Παπαστεργίου και Πατούλη την ένταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πλατφόρμα ψήφου αποδήμων 

Είμαστε τεχνικά έτοιμα και εκκρεμεί να κάνουμε μια συνάντηση για να παρουσιάσουμε την πλατφόρμα τόσο στον πρωθυπουργό της χώρας όσο και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση που ύστερα από μισό αιώνα έλυσε ένα τεράστιο θέμα το να διευκολύνονται οι έλληνες του εξωτερικού ων ελλήνων αποδήμων να ψηφίζουν από την χώρα που βρίσκονται με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος. 

Για τις αλλαγές της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός αξιολόγησε ότι συνολικά ότι η κυβέρνηση έχει ένα πάρα πολύ θετικό έργο. Αυτή είναι και η εντύπωση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών και προχώρησε σε πολύ συγκεκριμένες σημειακές αλλαγές που σχετίζονται με την αναβάθμιση δύο υφυπουργών σε αναπληρωματικούς υπουργούς κ. Σκυλακάκη και του κ. Παπαθανάση προκειμένου συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης και σε συγκεκριμένες βελτιώσεις και περαιτέρω υποστήριξη του κυβερνητικού έργου  στους τομείς της εργασίας του περιβάλοντις και της υγείας».