Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Κλείνουν και τα Τέμπη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Κλείνουν και τα Τέμπη

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στις σήραγγες των Τεμπών προχωρούν το Σάββατο οι αγρότες, όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χτες. Η απόφαση ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας, ως αντίδραση στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Επίσης, οι αγρότες του Αιγίου κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με καθολικό αποκλεισμό στις 4 μ.μ. της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου.

Σημειώνεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Μακεδονία:

- Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
- Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
- Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
- Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
- Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
- Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο τη πόλης.