Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας αντιεξουσιαστών

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας αντιεξουσιαστών

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκέντρωσης που πραγματοποιούν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου οργανώσεις και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κάνουν πορεία προς την Βουλή.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αυριανής επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι εντολές από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν». Παράλληλα έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την προστασία δημόσιων κτιρίων και κυρίως αστυνομικών στόχων.

Για την αξιολόγηση της κατάστασης και την κατάρτιση των σχεδίων πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ίδιος ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα μέτρα και να δώσει κατευθύνσεις.