Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο Γκάτγουικ - Επέστρεψαν τα drones

Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο Γκάτγουικ - Επέστρεψαν τα drones

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο αποπροσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται, ότι από χθες το δεύτερο μεγαλύτερο της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου, είχε παραλύσει από την Τετάρτη βράδυ, μετά τον εντοπισμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από αυτό. Στο μεταξύ ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό του χειριστή των drones και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

Μετά το χάος που επικράτησε και την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων επιβατών το αεροδρόμι άνοιξε ξανά το πρωί της Παρασκευής 21/12 αλλά για περιορισμένο αριθμό πτήσεων.

«Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του Γκάτγουικ μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ένας περιορισμένος αριθμός αεροπλάνων προβλέπεται να απογειωθεί και να προσγειωθε», ανακοίνωσαν χθες στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου, καλώντας τους επιβάτες να επαληθεύσουν την πραγματοποίηση των πτήσεών τους επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρεία προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.